Traume Orienteret Yoga

 

En overbygningsuddannelse for dig, der er yogalærer i forvejen, og som gerne vil dykke dybere ned i det at arbejde med traumer.

Generelt om forløbet

At undervise mennesker med traumer kræver viden og indsigt i forskellige dynamikker, der er med til at holde kroppen fast i en særlig tilstand indefra og ud. Hos traumatiserede mennesker kan verden opfattes som et farligt sted at være, og relationer kan være svære at opretholde  eller hengive sig til – ikke mindst relationen til sig selv.

At begynde rejsen hjem til sig selv kræver mod hos den enkelte, og en underviser der præcist ved, hvad der rører sig hos den enkelte. Der er funktioner i hjernen, som ikke responderer som ønsket og det kan være svært at finde tryghed i sin egen krop. 

Uddannelsen til Traumeorientert yoga-underviser hviler på fundamentet af TCTSY (Traume Center  / Traume Sensitiv Yoga), som er en forskningsbaseret praksis fra Justice Resource Institute , Boston, MA, USA.

Som TOY-underviser kan du være med til at invitere mennesker til at genvinde deres egen krop, som har været udsat for meget smerte.

Om underviseren.

Lene Borresen -  Lene underviser alle moduler på uddannelsen.


Lene er medstifter af- og en af de to undervisere på YOGAinsidOUT’s grunduddannelse. Når hun ikke laver uddannelse, driver hun sit yogacenter i Silkeborg og har mennersker i 1:1 forløb - bl.a. med henvisning fra diverse socialrådgivere i Silkeborg.

Lene har også lavet kurser og foredrag omkring traumer og yoga for bl.a. center for voldtægtsofrer og mødrehjælpen.

Lene er oprindeligt uddannet pædagog med speciale i idræt og bevægelse. Hun har flere yogalæreruddannelser og er bl.a. uddannet TCTSY – Traume Center Traume Sensitiv Yoga, facilitator fra JRI Boston, MA, USA i 2015

Praktisk:


Uddannelsen er bygget op omkring 4 moduler hen over 4 weekender i løbet af 9 måneder, hvor der mellem hvert modul inkluderes en færdighedstræning. Efter endt uddannelse vil der være 2 timers supervision til rådighed til hver underviser.

Imellem hvert modul vil der være en opgave, der skal vise din forståelse for indholdet på modulet.


Uddannelsen indeholder:

  1. 100 timers undervisning

  2. 15 timers færdighedstræning

  3. 2 timers supervision

  4. Opgaveskrivning

 

Datoer

Fredag d.20. – Søndag d. 22. September 2019

Fredag d.29. – søndag d.1. December 2019

Fredag d.24. – Søndag d.27. Januar 2020

Fredag d.20. – søndag d.23. Marts 2020


Der optages 10 deltagere på uddanelsen. Ansøgningsfristen er 1. september.


Du kan læse mere om uddannelsen på:

www.zensitivyoga.dk/uddannelse-workshop.aspx


...og du kan kontakte Lene på telefon 26112446 eller mail Zensitivyoga@gmail.com, hvis du har yderligere spørgsmål